Новини
22 Квітня 2020
940

Американський сенат схвалив заходи з підтримки економіки майже на $500 мільярдів

Він передбачає, зокрема багатомільярдну допомогу малому бізнесу

Сенат Конгресу США у вівторок одноголосно схвалив черговий пакет заходів обсягом $484 млрд, спрямованих на подолання наслідків пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters.

Законопроектом передбачено виділення $321 млрд на програму пільгових кредитів малому бізнесу (Paycheck Protection Program). Отримані таким чином кошти компанії можуть не повертати за умови, якщо вони будуть витрачені на виплату зарплат співробітникам, відсотків по іпотечних кредитах, а також оплату оренди та комунальних послуг. Раніше Конгрес уже виділяв на цю програму $350 млрд, але до середини квітня кошти були вичерпані.

Крім того, в схваленому Сенатом законопроекті передбачено виділення ще $60 млрд в рамках іншої програми допомоги малому бізнесу, також пропонується направити $75 млрд лікарням і $25 млрд на програму тестів для виявлення коронавірусу.

Як очікується, Палата представників може проголосувати щодо законопроекту вже на цьому тижні. У разі схвалення ініціативи нижньою палатою вона надійде на підпис президенту США Дональда Трампа.

Законопроект про новий пакет заходів стане четвертим великим законодавчим актом, прийнятим, щоб полегшити важкі економічні та особисті втрати від коронавірусної інфекції. СOVID-19, за даними агенції, вбив понад 42 тис. американців і залишив понад 22 млн осіб без роботи.

Нагадаємо, попередній пакет стимулюючих економіку заходів в розмірі понад $2 трлн був прийнятий в кінці березня.

Також, уряд Іспанії в травні почне виплати грошової допомоги тим, хто постав перед серйозними труднощами через кризу. Суму мінімального прожиткового мінімуму уряд не назвав. Однак, за даними ЗМІ, на минулому тижні чиновники обговорювали суму в €500.

Раніше Investory News писали, як жінки-лідери деяких країн успішно долають пандемію. Журналісти звернули увагу, що найкраще справляються з новим вірусом країни, які очолюють саме жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram