Новини
26 Березня 2020
927

Сенат США схвалив виділення $2 трильйонів для підтримки економіки

Пакет екстреної допомоги буде спрямований на подолання наслідків епідемії коронавірусу

Сенат США у ніч на четвер, 26 березня, одноголосно проголосував за законопроєкт про екстрені заходи підтримки громадян й економіки у зв’язку з поширенням коронавірусу, на що виділяється близько $2 трлн, повідомляє The New York Times.

Видання зазначає, що наразі документ має схвалити палата представників США. Як зазначив міністр фінансів Стівен Мнучін, така підтримка збереже економіку США на три місяці. Своєю чергою президент США Дональд Трамп обіцяв підписати документ негайно після його схвалення Конгресом.

Законопроєкт передбачає: виплати по $1,2 тис. громадянам США з доходом до $75 тис. на рік, для дітей передбачена виплата $500 (загальна сума складе $500 млрд). Крім того планується розробка програми підтримки малого бізнесу обсягом до $367 млрд, фінансування різних галузей економіки, підтримка міст і штатів на $500 млрд, а ще розширене страхування безробіття на  250 млрд і виділення $46 млрд на боротьбу з коронавірусом.

Раніше Investory News писали, що за даними Bank of America, економіка США впала в рецесію на фоні спалаху коронавірусу нового типу.

Нагадаємо, в середині березня ФРС США вдруге за місяць знизила ставку федерального фінансування на 1 процентний пункт – з 1-1,25% до 0-0,25%. Таке рішення в ФРС пояснили боротьбою з ризиками на ринках Азії через поширення коронавірусу, спалах якого “порушив економічну активність у багатьох країнах, включаючи США”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram