Новини
17 Квітня 2020
840

Уряд Іспанії допоможе сім’ям з найменшим доходом

Конкретна сума не відома, але на минулому тижні чиновники обговорювали цифру в €500

Фото: Quique Garcia

Уряд Іспанії в травні почне виплати грошової допомоги тим, хто постав перед серйозними труднощами через кризу, повідомляє видання El Mundo.

Суму мінімального прожиткового мінімуму уряд не назвав. За даними газети El Pais, на минулому тижні чиновники обговорювали суму в €500.

Допомога надаватиметься на постійній основі. Її будуть отримувати понад 1 млн домогосподарств.

“Ми беремо на себе зобов’язання перед сім’ями й тими, хто зазнає серйозних труднощів у покритті своїх основних витрат”, — зазначається в офіційній заяві.

Уряд Іспанії, очолюваний соціалістом Педро Санчесом, обіцяв ввести державну субсидію для підвищення рівня життя найбільш знедолених громадян ще в ході передвиборчої кампанії в грудні 2019 р., пише видання. Після приходу Санчеса до влади в січні ці плани продовжували обговорюватися, але в практичну площину перейшли тільки зараз.

В Іспанії вже понад чотири тижні діє карантин. Станом на 16 квітня в країні виявлено більш ніж 180 тис. хворих коронавірусною інфекцією. Понад 19 тис. людей померли.

За даними El Mundo, з них 11,3 тис. осіб померли від коронавірусу або схожих за симптомами захворювань у будинках для людей похилого віку. Пік смертей в Іспанії припав на 2 квітня: 950 летальних випадків. 16 квітня за добу помер 551 хворий.

За кількістю смертей Іспанію випереджають тільки США (понад 30 тис. померлих) та Італія (понад 20 тис.).

Як відомо, Міжнародний валютний фонд збирається потроїти обсяги пільгового кредитування бідних країн у зв’язку з пандемією, викликаною поширенням нового коронавірусу.

Нагадаємо, МВФ аби допомогти країнам подолати кризу готовий залучити весь резервний фонд у розмірі $1 трлн. А у США Дональд Трамп оголосив, що готовий збільшити допомогу представникам бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram