Новини
12 Жовтня 2021
693

Amazon поділить співробітників на три категорії

Компанія дозволить директорам відділів вирішувати, як часто їх співробітники можуть приходити до офісу

Американська компанія Amazon дозволить директорам відділів вирішувати, як часто їх співробітники можуть приходити до офісу. Про це повідомляє CNBC з посиланням на службову записку гендиректора компанії Енді Джессі.

Планується, що офіси технологічного гіганта почнуть відкриватися наступного року. Раніше компанія встановила, що співробітники повинні приходити на роботу три дні на тиждень.

Однак, за словами Джессі, в майбутньому працівників розіб’ють на три категорії. До першої увійдуть ті, хто буде працювати переважно дистанційно. У другій групі будуть ті, які поєднуватимуть офісний і віддалений формат. Також будуть співробітники, необхідність присутності на робочому місці яких буде визначатися, виходячи з ефективності результатів.

“Ми навмисно не вказуємо скільки днів потрібно бути в офісі або в які дні — це директори повинні визначити разом із командою”, — пояснив глава Amazon.

Раніше Amazon оголосила, що повернеться до “офісно-орієнтованої” культури після пандемії. Передбачалося, що більшість співробітників повернеться до офісів з 3 січня 2022 року. Однак працівники захотіли від компанії дозволити роботу з дому.

Як заявив Джессі, керівництво Amazon не може виробити універсальний підхід у даному питанні: зараз у корпорації працюють 1,3 млн осіб у всьому світі.

Нагадаємо, Amazon запропонувала оплатити навчання для більш ніж 750 тис. своїх співробітників у США, які захочуть отримати ступінь бакалавра в університетах і коледжах.

Тим часом індійський Фінтех-стартап Slice пропонує новим співробітникам працювати три дні на тиждень із зарплатою обсягом 80% від поточної ринкової ставки. Через брак робочої сили в IT-галузі компанії країни змагаються за фахівців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram