Новини
26 Вересня 2023
355

Впровадження штучного інтелекту призвело до появи нових робочих місць

Так вважають 78% керівників компаній

Нове дослідження показало, що впровадження штучного інтелекту (ШІ), робототехніки та автоматизованого обладнання загалом вплинуло на появу нових робочих місць. Більшість компаній вважають, що нові технології покращили якість роботи, пише The Guardian.

860 керівників компаній із 1 тис. опитаних підтвердили, що використовують штучний інтелект тані технології. 78% респондентів повідомили, що впровадження ІІ призвело до створення нових робочих місць.

83% представників компаній заявили, що через впровадження нових технологій колишнім співробітникам потрібно опановувати нові навички. 69% вважають, що ШІ значно покращив якість роботи всередині компанії.

Професор Джеймс Хейтон, провідний автор звіту, сказав, що не можна боятися, що роботи повністю замінять людей на робочих місцях. Завдяки новим технологіям багатьом компаніям потрібні фахівці зі сфер IT та комп’ютерної інженерії. Можливо, це призведе до того, що якісь професії стануть неактуальними, але у довгостроковій перспективі це, як правило, позитивно впливає на економіку, додав він.

Водночас 47% респондентів заявили, що впровадження ШІ скоротило кількість робочих місць у їхній компанії. Проте, 67% опитаних повідомили, що технології створили нові вакантні місця для працевлаштування.

Щоб застрахуватися від негативних наслідків впровадження нових технологій, укладачі доповіді закликають фірми зосередитись на інвестиції у працівників. На їхню думку, потрібно навчати співробітників, щоб вони могли набути необхідних та корисних навичок для подальшої ефективної роботи в сучасних компаніях.

Нагадаємо, в Ізраїлі відбулася презентація нового покоління бойового танка Меркава, який використовує штучний інтелект і озброєння, яке контролює електроніка.

Тим часом компанія DeepMind, що належить до Google, використала штучний інтелект для виявлення змін у ДНК людини, які можуть призвести до виникнення хвороб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram