Новини
22 Вересня 2023
317

Розумний танк: Ізраїль представив бойову машину зі штучним інтелектом

Технологія покращує обробку зображень та спостереження

В Ізраїлі відбулася презентація нового покоління бойового танка Меркава, який використовує штучний інтелект і озброєння, яке контролює електроніка, пише Сіньхуа.

“Танк, відомий також як Меркава Марк 5, має надійти в експлуатацію до кінця цього року і поступово замінить Меркава Марк 4, який становить основу бронетанкових військ Ізраїлю”, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що новий танк оснащений системами штучного інтелекту для обробки зображень та покращення спостереження екіпажем.

“Танк міститиме бойовий шолом, який носитимуть командири, що дозволить їм отримувати бойові дані під час оперативних дій, дозволяючи здійснювати огляд на 360 градусів зовні танка, рухаючи головою”, — стверджує Сіньхуа.

Ці можливості повинні стати в нагоді в процесі наведення на цілі в режимі живого часу без надання небезпеки екіпажу.

“До того ж танк обладнаний багатьма сенсорними екранами та датчиками штучного інтелекту для швидкого збору даних”, — наголошується агентство.

Як писали раніше Investory News, Український авіазавод “Антонов” переходить на виробництво безпілотників замість виробництва літаків.

Нагадаємо, ексміністр закордонних справ Швеції, міжнародний дипломат Карл Більт розповів про те, чому КНДР, росію та Іран всупереч усьому не слід недооцінювати. Читайте за посиланням цікаву Думку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram