Новини
12 Вересня 2023
327

“Антонов” вироблятиме безпілотники

Авіазавод зможе задовольняти військові потреби та надасть інженерам більше робочих місць

Український авіазавод “Антонов” переходить на виробництво безпілотників замість виробництва літаків, на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, повідомляє Reuters.

“Новий центр безпілотних літальних апаратів “Антонова” був відкритий “з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем і надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з точки зору досвіду і послуг”, — цитує агентство презентацію “Укроборонпрому”.

Виробництво дронів може підтримати застарілі радянські аерокосмічні компанії, такі як “Антонов”, які втратили великого клієнта в росії та зазнали значних збитків від російських атак.

Зазначається, що в межах “Укроборонпрому” “Антонов” раніше проєктував і виробляв безпілотники, зокрема і модель “Горлиця”, але вантажні літаки вже давно є його основним напрямком діяльності.

“Хоча виробництво вантажних літаків буде продовжуватися, новий центр безпілотних літальних апаратів тепер може краще задовольняти військові потреби України та дати інженерам “Антонова” більше роботи”, пише Reuters, посилаючись на джерело, знайоме з планами “Антонова”.

Досвід “Антонова” в області вантажних літаків також може бути застосований до безпілотників дальньої дії, додало джерело, що дасть Збройним силам України можливість завдавати ударів вглиб території росії.

Новий центр “Антонова” надаватиме послуги, що включають експериментальні аеродинамічні дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і розробку стандартів компонентів, йдеться в презентації, в якій перераховано 26 функцій.

Нагадаємо, польський генерал закликав НАТО агресивніше відповідати на ядерні загрози рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram