Новини
7 Вересня 2023
310

Польський генерал закликав НАТО агресивніше відповідати на ядерні загрози рф

Раймунд Анджейчак вважає, що путін діє як гангстер

“Гангстерські” ядерні загрози російського диктатора володимира путіна вимагають від НАТО більш агресивної відповіді, включаючи польоти більшої кількості літаків із ядерною зброєю, заявив начальник генерального штабу Збройних сил Польщі Раймунд Анджейчак, пише The Guardian.

“Схоже, ми маємо справу з гангстерами, божевільними поганими хлопцями. Усі пішли в парк і смакують сигари, гангстери кладуть пістолети на стіл, а ми в панамських футболках і кажемо: “Ну, я маю пістолет, але я залишив свій вдома, а моя дружина не любить це слово”, — сказав він.

Анджейчак посилався на неодноразові погрози росії застосувати ядерну зброю та розміщення тактичної ядерної зброї рф у білорусі.

Військовий зауважив, що НАТО є організацією ядерного договору, і Альянс має бути “набагато активнішим і сильнішим” щодо росіян.

“У 70-х і 80-х роках 30% бомбардувальників B-52 літали постійно і мали ядерну зброю з готовими до дій пілотами. Сьогодні перед нами стоїть завдання вимовити слово B61 [основна термоядерна гравітаційна бомба США], тому змінімо наративи. Що з нами не так? росія все та сама, і ми маємо ситуацію в сусідній країні, де росія публічно заявляє, що розміщує ядерні системи в білорусі, а що ми робимо в нашій панамській футболці? Я не хочу надто загострювати, але що не так із нашим словниковим запасом? НАТО є ядерною організацією. Крапка”, — сказав він.

Він сказав, що запанувала “цілковита тиша” після того, як президент Польщі Анджей Дуда попросив приєднатися до програми ядерного обміну НАТО через розміщення російських ядерних ракет у білорусі.

Спільне використання ядерної зброї є частиною політики ядерного стримування НАТО, яка дозволяє країнам-членам без ядерної зброї брати участь у плануванні її використання НАТО. Зброя зберігається в деяких країнах, але залишається під контролем США.

Раніше Investory News писали, що США передадуть Україні заарештовані російські активи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram