Новини
10 Листопада 2023
268

Apple заплатить Мін’юсту США $25 мільйонів

Компанія надавала перевагу працівникам іммігрантам

Apple Inc заплатить $25 млн для врегулювання претензій Міністерства юстиції США про те, що компанія незаконно надала перевагу працівникам-іммігрантам перед громадянами США та власниками грін-карт на певних роботах, повідомляє Reuters.

У заяві Міністерства юстиції сказано, що Apple не набирала громадян США або постійних жителів на роботу, що відповідає федеральній програмі, яка дозволяє роботодавцям спонсорувати іммігрантів для грін-карт. Це є порушенням федерального закону, який забороняє дискримінацію за ознакою громадянства.

Угода є найбільшою в історії Міністерства юстиції, пов’язаною з позовами про дискримінацію за ознакою громадянства, повідомляє агентство. Уряд вимагає від Apple виплатити $6,75 млн цивільних штрафів та $18,25 млн невизначеній кількості постраждалих працівників.

Apple заявила, що “навмисно не дотримувалася стандарту Міністерства юстиції”.

“Ми запровадили надійний план відновлення, щоб відповідати вимогам різних державних установ, оскільки ми продовжуємо наймати американських працівників і розвиватися в США”, — заявили у компанії.

За даними Міністерства юстиції, Apple не рекламувала вакансії, які відповідають вимогам програми на своєму сайті, як це зазвичай робиться для інших посад. І компанія вимагала від претендентів на ці вакансії надсилати паперові заявки поштою, хоча вона зазвичай дозволяє електронні заявки, повідомили у департаменті.

Міністерство юстиції не уточнило, на які робочі місця в Apple вплинули процедури найму і яку користь Apple могла отримати від них.

Разом із виплатою Apple погодилася узгодити свій набір персоналу на роботу за програмою зі своєю звичайною практикою.

Згідно з угодою, компанія буде зобов’язана проводити більш масштабний набір персоналу та навчати працівників антидискримінаційним законам.

Нагадаємо, компанія припинила підтримку золотих Apple Watch.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram