Новини
8 Січня 2024
281

Як розподіляються посади в медіа за гендером

Жінок більше на творчих посадах, а чоловіків — на технічних

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у співпраці з громадською організацією “Жінки в медіа” представили результати свого дослідження щодо гендерного розподілу працівників у медіа. Для цього проаналізували дані 206 медіаорганізацій, де сумарно працює 4 820 осіб, пише work.ua.

Згідно з отриманими даними, у галузі серед працівників кількісно переважають жінки, особливо серед молодого покоління (від 18 до 35 років). Однак у медіа, які мають ліцензії ТБ і радіо водночас, у старшій віковій групі (61+) більшість працівників — чоловіки. У найбільшій віковій групі (від 36 до 60 років) жінки та чоловіки представлені приблизно рівномірно.

А от кількість працівників з інвалідністю у компаніях становить усього 5−6%.

Що стосується керівних посад, тут жінки не суттєво переважають (52% жінок проти 48% чоловіків).

Також за результатами аналізу, простежується розподіл на галузі так званих “жіночих” та “чоловічих” професій. Умовно їх можна поділити на творчі (жіночі) та технічні (чоловічі), йдеться в дослідженні.

Творчі професії та професії, що повʼязані зі створенням та дистрибуцією контенту, суттєво представлені жінками: 77% на журналістських посадах — жінки, чоловіки — 23%. Чоловіки переважають на посадах технічного персоналу та програмної служби (70%).

Найбільший гендерний розрив у медіа проявляється у питанні відпусток з догляду за дитиною. Ними в різних компаніях на 41% та 78% частіше користуються жінки, ніж чоловіки — від 12% до 28%.

Нагадаємо, в Україні сприятливий інвестклімат, навіть попри війну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram