Новини
29 Березня 2024
146

Штучний інтелект вдосконалить смак пива

Вчені використовують технології, щоб покращити смакові властивості пінного напою

Учені з бельгійського Льовенського університету виявили, що штучний інтелект може покращити смак пива, повідомляє The Guardian.

Вони проаналізували 250 різних сортів бельгійського пива і досліджували їх хімічний склад, а також провели дегустацію і зібрали відгуки споживачів. За результатами дослідження, вони розробили моделі штучного інтелекту, що можуть прогнозувати смак пива на основі його складу.

Учені виявили, що навіть незначні зміни в концентрації хімічних речовин у пиві можуть мати великий вплив на його смак. Вони також встановили, що деякі речовини, які традиційно вважаються негативними, можуть бути корисними, якщо вони зустрічаються в менших концентраціях і у поєднанні з іншими ароматичними сполуками. Це відкрило можливість використовувати штучний інтелект для покращення смаку пива шляхом додавання деяких речовин, що були виявлені моделями як важливі предиктори загальної оцінки пива.

Дослідження показало, що використання штучного інтелекту може бути особливо корисним у вдосконаленні безалкогольного пива.

Нагадаємо, штучний інтелект допомагає шахраям атакувати фінансові установи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram