Новини
7 Червня 2024
142

У Києві зростає відвідуваність ресторанів

Така ситуація склалася на тлі відключень світла

В умовах стабілізаційних і аварійних відключень електроенергії в столиці зростає відвідуваність кафе і ресторанів, а також самовивіз, повідомила директор аналітичного центру “Ресторани України” Ольга Насонова агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Уже є певний досвід роботи ресторанів в умовах відключень. Насамперед більшість уже має генератори, тому працюють і без електрики. Dark kitchen (ресторани, в яких доступна тільки опція на винос) також мають генератори. Якщо в районі з відключенням у всіх електроплити — зростають і відвідуваність, і самовивіз”, — сказала вона.

Насонова додала, що в умовах відключень електроенергії сервіс доставки, на відміну від самовивозу, не зростає. “Часто одночасно з електроенергією дуже швидко зникає зв’язок, тому зробити замовлення й отримати його проблематично. Але однозначно зростає самовивіз”, — уточнила експерт.

Вона також відзначила феномен кафе-коворкінгів. “Генератори, що працюють біля кав’ярні, попри дирчання, приваблюють людей. Значить, кав’ярня працює, можна поїсти-випити та попрацювати. Кількість тих, хто працює у ресторанах під час відключень, також збільшується”, — сказала експертка.

Нагадаємо, McDonald’s може втратити товарний знак Big Mac.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram