Новини
6 Червня 2024
179

McDonald’s може втратити товарний знак Big Mac

Мережа фастфуду Supermac’s намагається відсудити право на цей товарний знак

Американська мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s частково втрачає права на використання товарного знака BigMac в ЄС на користь ірландського конкурента — мережі фастфуду Supermac’s. Таке рішення 5 червня ухвалив Генеральний суд Європейського союзу, пише LIGA.net.

Рішення суду ЄС “не стосується традиційного бургера “BigMac”.

“McDonald’s не довів справжнього використання протягом безперервного п’ятирічного періоду в Європейському Союзі щодо певних товарів та послуг”, — йдеться у рішенні суду.

В основі рішення європейського суду лежить спроба Supermac’s у 2017 році заборонити використання McDonald’s назви Big Mac, яку американська компанія зареєструвала у 1996 році для продуктів з м’яса та птиці, а також послуг, що надаються у ресторанах.

Відомство інтелектуальної власності Європейського союзу (EUIPO) відхилило заяву Supermac’s та підтвердило використання McDonald’s цього терміну для сендвічів з м’ясом та куркою, що спонукало ірландську компанію оскаржити це рішення.

Supermac’s, що відкрила свої перші ресторани в Голуеї в 1978 році, продає гамбургери з яловичиною та куркою, а також смажені курячі нагетси та сендвічі.

Генеральний суд відхилив докази McDonald’s і частково анулював та змінив рішення EUIPO.

Рішення може бути оскаржене у Суді Європейського Союзу, найвищому судовому органі Європи.

Як писали раніше Investory News, у Великій Британії McDonald’s прибрав усмішки з коробок Happy Meal.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram