Новини
25 Березня 2024
155

У Саудівській Аравії робот-жінка не зможе спілкуватися про політику та секс

В цій країні жінки мають обмежені права за законами шаріату

Фото: QSS AI and Robotics

Перший гуманоїдний робот, розроблений і виготовлений у Саудівській Аравії, не буде говорити про секс чи політику, заявив Елі Метрі, генеральний директор компанії QSS AI & Robots у коментарі для Business Insider.

За його словами, робот, на ім’я Сара знає, що вона дівчина, їй 25 років, її зріст 1,62 см, і вона вдягнена за дрес-кодом Саудівської Аравії. Вона двомовна — говорить арабською та англійською.

“Сара повинна бути доброю, не говорити про політику, не говорити про секс, тому що ми в Саудівській Аравії”, — додав технобізнесмен.

Гуманоїдний робот використовує власну лінгвістичну мовну модель — програму штучного інтелекту, призначену для розпізнавання та створення тексту та мови. “Ми не покладаємося ні на чиї бібліотеки, навіть на ChatGPT”, — каже Метрі.

Правова система Саудівської Аравії базується на законах шаріату, хоча останніми роками були спроби модернізувати саудівське суспільство. Серед них пом’якшені правила щодо дрескоду та водіння. Однак жінки все ще можуть бути покарані за політичну активність, а дискусії про секс і сексуальність заборонені.

Нагадаємо, вчені генетично модифікували корову.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram