Новини
25 Грудня 2023
302

Опитування: Чи повертатимуть працівників в офіси

Роботодавці планують відмовитися від дистанційної роботи

У 2023 році найбільші компанії світу повертали працівників у офіси. Водночас застосовувались різні методи: від обовʼязкового для всіх гібридного формату до надання бонусів співробітникам, які відвідують офіси. І хоча реалії України геть інакші, ніж у світі, ідея відмови від дистанційної роботи є актуальною, пише Work.ua.

Як показують результати дослідження, 44% опитаних взагалі не мають у штаті віддалених працівників, тож для них це питання не є актуальним.

Ще 18% поки не визначилися зі своїми планами на 2024 рік. 17% вже скасували практику віддаленої роботи. 12% опитаних дають свободу дій працівникам: всі охочі й далі зможуть працювати онлайн. Ще 9% респондентів впровадять гібридну зайнятість у 2024 році.

Разом з тим, українці не вельми хочуть працювати в офісах. Роботодавцям, які пропонують дистанційну роботу, вдається отримувати у пʼять разів більше відгуків від шукачів, ніж компаніям, які не надають такої можливості.

Тож можливість працювати поза офісом — суттєва перевага для шукачів. Це підтверджує також опитування, яке провів Work.ua. Лише 8% респондентів вибрали б роботу в офісі.

Тож у 2024 році надання можливості працювати віддалено стане одним з інструментів для подолання дефіциту кадрів.

Нагадаємо, програма компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю ефективно впроваджується.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram