Новини
23 Листопада 2023
250

Програма компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю ефективно впроваджується

Держава вже сплатила роботодавцям перший мільйон гривень

Держава компенсувала роботодавцям понад 1 млн грн за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю, повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

“Працюємо над тим, щоб люди з інвалідністю, зокрема й отриманою внаслідок війни, могли продовжувати працювати й самореалізовуватись. Тому запропонували підприємцям компенсувати їхні витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю, щоб забезпечити їм комфортні умови для роботи”, — сказала Бережна.

За її словами, на сьогодні понад 20 роботодавців вже скористались такою можливістю — придбали для своїх працівників необхідні їм допоміжні засоби, спеціалізовані меблі, пристрої.

Держава компенсувала їм ці витрати загалом на понад 1 млн грн.

Зокрема, компенсації за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю отримали підприємці Полтавської, Київської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Черкаської областей.

Серед працівників, для яких облаштували робочі місця, — бухгалтер, вчитель, інженер з охорони праці, діловод, адміністратор, менеджер в торгівлі, водій, слюсар зі складання металевих конструкцій.

Серед придбаних допоміжних засобів — спеціалізовані меблі та фурнітура для пристосування робочих місць працівникам з вадами спини, спеціалізоване функціональне офісне крісло з регулятором висоти сидіння та положення спинки, комп’ютери з вбудованими пристроями захисту очей для працівників з вадами зору, спеціалізована настільна лампа для працівника з вадами зору, засоби зв’язку та спеціалізована фурнітура (телефони та навушники) для працівників з вадами слуху, спецодяг.

У серпні цього року уряд запровадив програму надання компенсацій роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи — до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат), для осіб з інвалідністю II групи — до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

Раніше Investory News писали, що українці розвʼязали проблему дефіциту робочої сили у ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram