Новини
5 Травня 2020
1 115

Як виживають авіакомпанії: Американський лоукостер пропонує соціальне дистанціювання в літаку за $89

Інші авіакомпанії відновлюють польоти чи продовжують обмежувати авіарейси через тривалість карантину

Американська авіакомпанія Frontier Airlines буде брати додаткову плату з пасажирів, які хочуть, щоб сусіднє місце залишалося вільним. Це буде коштувати від $39 до $89 в залежності від рейсу, пише Fortune.

На кожному борту лоукостера з початку травня та до кінця серпня буде доступно 18 таких місць, повідомила прес-секретар компанії Дженніфер Де ла Круз. Ця опція — додаток до заходів, які Frontier Airlines ввела для захисту своїх пасажирів.

Всі, хто зареєструвався на рейс, повинні підтвердити, що ніхто з членів їх сімей не помічав у себе симптомів коронавірусу протягом останніх двох тижнів, надіти маску, виміряти температуру й обробити руки антисептиком перед посадкою.

Великі авіаперевізники на кшталт American Airlines і Delta Air Lines розповіли, що заблокували частину крісел, які знаходяться посередині, щоб зберігати дистанцію між пасажирами. За це не доведеться платити, але компанії не гарантують, що середні місця будуть вільні на кожному рейсі. Їх будуть заповнювати по мірі необхідності.

“Нам добре відомо, що всі авіакомпанії, зокрема Frontier, докладають зусиль для того, щоб люди могли бути розосереджені по салону. Але дотримуватися цих заходів буде складніше, тому що все більше людей починають літати”, — сказала Де ла Круз. В першу чергу це стосується лоукостерів, яким доведеться продавати більше місць, щоб уникнути збитків.

В свою чергу нідерландський авіаперевізник KLM з 5 травня частково відновлює польоти до деяких міст Європи, пише газета The Guardian.

Зокрема, тепер авіакомпанія буде виконувати рейси з Амстердама в Барселону, Мадрид, Рим, Мілан, Будапешт, Прагу, Варшаву та Гельсінкі.

З 11 травня пасажири авіакомпанії будуть зобов’язані носити власні маски й приховувати обличчя. Також обличчя допускається приховати під щільним шарфом.

Перевіряти пасажирів будуть на виході до літака, якщо у пасажира не виявиться маски або шарфа, авіакомпанія видасть йому маску. Якщо в авіакомпанії вони закінчаться, то такого пасажира не допустять до польоту.

Цей захід буде діяти аж до кінця серпня. До цього компанія виконувала приблизно 10% своїх рейсів.

Німецька авіакомпанія Lufthansa Group скасувала більшість рейсів до 31 травня через тривалі дії обмежень на подорожі по всьому світу.

Регулярні польоти по обмеженій кількості напрямків, згідно з повідомленням групи, будуть виконувати тільки Lufthansa, Swiss і Eurowings.

Робота Austrian Airlines і Brussels Airlines практично повністю зупинена з березня. Авіакомпанії виконують тільки поодинокі рейси для перевезення вантажів або евакуації громадян країн своєї реєстрації.

З 18 травня Lufthansa має намір відновити польоти з Франкфурта в Афіни, Порту і Гетеборг. Загальна кількість щотижневих рейсів по середньомагістральним напрямкам з Франкфурта і Мюнхена в міста Німеччини та Європи збільшиться з нинішніх 280 до 330.

Також авіакомпанія продовжить виконувати 15 далекомагістральних рейсів у тиждень з Франкфурта в Ньюарк, Чикаго, Сан-Паулу, Бангкок і Токіо.

Swiss збереже до кінця травня польоти з Цюріха і Женеви в Ньюарк, які зараз виконуються тричі на тиждень, а також обмежене число рейсів в міста Європи.

Скорочена маршрутна програма Eurowings включає напрямки з Дюссельдорфа, Гамбурга, Штутгарта і Кельна в міста Німеччини та Європи.

У квітні Lufthansa оголосила про виведення з власного парку і флоту дочірніх авіакомпаній понад 50 середньомагістральних і далекомагістральних літаків в рамках пакету антикризових заходів.

А от Uzbekistan Airlways закрила продаж квитків на всі внутрішні та міжнародні рейси до 30 червня.

Також авіакомпанія попередила про скорочення польотної програми після відновлення польотів у країни, де будуть діяти жорсткі обмеження, пов’язані з боротьбою з COVID-19.

Пасажирам скасованих рейсів авіакомпанія дозволила здавати квитки без штрафів, одноразово переносити дату вильоту на нові дати в рамках річного терміну дії квитків або змінювати маршрут. В останньому випадку якщо ціна нового бронювання перевищує вартість старого, пасажиру необхідно доплатити різницю за тарифом та аеропортовим зборам.

Авіакомпанія Wizz Air оголосила про відкриття з 1 липня нової бази у міжнародному аеропорту “Львів”, на якій планується розмістити один літак Airbus A320. Це буде вже друга база угорського лоукосту в Україні, повідомляє Економічна правда.

На цьому компанія вирішила не зупинятися і попри пандемію коронавірусу Wizz Air заявила про намір розширити українську мережу, додавши до неї сім маршрутів.

Нині авіакомпанія чекає дозволу держави на відновлення авіаперевезень.

“Обмеження в Україні продовжено до середини травня. Зараз ми літаємо в межах Європи, і єдина причина, чому не працюємо в Україні — чинні обмеження на польоти. Як тільки український уряд скасує ці обмеження, ми відновимо здійснення рейсів. Сподіваємося, що це станеться раніше липня”, — зазначив головний комерційний директор Wizz Air Джордж Міхалопулос.

У Wizz Air передбачають, що невизначеність навколо авіаперевезень і пандемії буде тривати, як мінімум 2-3 місяці.

Як писали раніше Investory News, Lufthansa втрачає близько €1 млн на годину через пандемію коронавірусу COVID-19. На сьогодні авіакомпанія перевозить близько 3 тис. пасажирів на день, показник до епідемії досягав 350 тис.

Нагадаємо, наглядовий орган Європейського Союзу з питань конкуренції затвердив французьку державну допомогу в розмірі €7 млрд авіакомпанії Air France. Підтримка буде здійснюватися у формі гарантії по кредитах компанії французькою державою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram