Новини
21 Лютого 2022
612

Слідом за Lufthansa: Ще три авіакомпанії не літатимуть до України

МАУ взяла на себе зобов’язання щодо авіасполучення, яке Lufthansa Group тимчасово не зможе виконувати

Austrian Airlines та Swiss International Air Lines (Swiss) з Lufthansa Group оголосили про зупинення більшості рейсів в Україну на фоні зростання напруженості в регіоні, повідомляє avianews.com.

Austrian Airlines літає з Відня до Києва, Львова та Одеси. “Зупиняються рейси до Києва та Одеси до кінця лютого. 20 лютого Austrian Airlines мав виконати спеціальні рейси з Києва та Одеси для вивезення пасажирів. Водночас рейси Відень-Львів авіакомпанія продовжить у звичайному режимі”, — зазначають у пресслужбі авіакомпанії

На період з 21 по 28 лютого тимчасово зупинить польоти своїм єдиним маршрутом в Україну Київ-Цюрих авіакомпанія Swiss. Представники наголошують, що компанія відмовилася від використання повітряного простору України для транзитних рейсів.

Як пише Reuters, з 22 лютого свій єдиний рейс з Осло до Києва зупиняє скандинавська SAS. Компанія не літатиме у повітряному просторі України попередньо до 27 лютого.

19 лютого стало відомо, що німецька авіакомпанія Lufthansa тимчасово зупиняє рейси з та до Києва на період з 21 по 28 лютого. В Міністерстві інфраструктури підтвердили рішення німецької авіакомпанії, додавши, що рейси також скасовують у напрямку Одеси. Водночас міністерство заявило про перемовини з українськими авіаперевізниками щодо можливості щонайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, які компанія Lufthansa Group не зможе оперувати.

Пізніше стало відомо, що авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” розпочинає продаж квитків на Мюнхен та Женеву для забезпечення авіасполучення, яке Lufthansa Group тимчасово не може виконувати. Також МАУ збільшить місткість повітряних суден за даними маршрутами.

Раніше Investory News писали, що Кабмін ухвалив рішення виділити 16,6 млрд грн для забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових і лізингових компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram