Новини
9 Травня 2023
427

Wizz Air почав використовувати штучний інтелект

Технологія допомагає у прогнозуванні затримок рейсів

Лоукостер Wizz Air почав використовувати штучний інтелект, щоб спрогнозувати можливі затримки рейсів та пом’якшити їхні наслідки.

Інструмент реалізований у межах нової стратегії авіакомпанії щодо покращення сервісу, яка отримала назву PINK. Це перекладається як рожевий — основний корпоративний колір лоукостера, пише avianews.com.

Wizz Air заявив, що вже інвестував понад €100 млн, щоб сервіс став більш надійним і клієнтоорієнтованим напередодні гарячого літнього сезону.

Минулого року авіакомпанія зіткнулася з критикою пасажирів через часті затримки або скасування рейсів і довгий розгляд скарг пасажирів.

“Ми не відповідали власним стандартам сервісу. PINK — наше зобов’язання щодо покращення роботи з клієнтами”, — зазначили у Wizz Air.

Тепер лоукостер обіцяє розглядати всі скарги пасажирів протягом 60 днів, виконувати повернення вартості квитків як кредити на Wizz-рахунок у день скасування рейсу або на банківський рахунок пасажира за 5 робочих днів.

Щоб покращити пунктуальність Wizz Air на додаток до використання штучного інтелекту передбачив запасні літаки в парку, збільшив кількість персоналу в аеропорту та оптимізував час роботи екіпажів, додавши до графіка більше буферного часу між рейсами.

Раніше Investory News писали, що український авіаперевізник SkyUp відкрив повноцінну авіакомпанію у Євросоюзі. Це дозволить йому розширити діяльність у країнах Європи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram