Новини
8 Травня 2023
357

SkyUp створив дочірнє підприємство на Мальті

Це дозволить компанії більш ефективно освоювати ринок ЄС

Український авіаперевізник SkyUp відкрив повноцінну авіакомпанію у Євросоюзі, що дозволить йому розширити діяльність у країнах Європи, пише Аvianews.

Дочірнє підприємство SkyUp MT зареєстроване на Мальті вже отримало сертифікат експлуатанта (AOC), ліцензію на виконання рейсів (AOL) та сертифікат організації з підтримки льотної придатності (CAMO).

Отриманий пакет документів дозволяє SkyUp MT розпочати польоти як повноцінній авіакомпанії ЄС та скористатися перевагами відкритого неба.

Чинне законодавство ЄС передбачає, що авіакомпанія з європейським сертифікатом може виконувати рейси у будь-яких напрямках у межах Євросоюзу без обмежень.

У SkyUp вже заявили, що у перспективі зможуть сформувати власну польотну програму, а зараз зможуть ефективно працювати на умовах лізингу — здавати власні літаки з екіпажами іншим авіакомпаніям.

Наразі у флоті SkyUp MT знаходиться один авіалайнер. Це 189-місний Boeing 737-800 2011 року випуску, який отримав реєстрацію 9H-SAU. До передачі на Мальту він літав в українській SkyUp під номером UR-SQM.

SkyUp планує розширити флот свого підрозділу на Мальті до кінця 2023 року, проте не називає кількість додаткових авіалайнерів. У лоукостері уточнили, що це будуть повітряні судна за новими контрактами, а не з флоту SkyUp.

Нагадаємо, Франція допомагає Україні у найшвидшому відкритті авіапростору.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram