Новини
16 Березня 2022
521

Найбільших російських авіаперевізників позбавили права здійснювати рейси в авіапросторі ЄС

Серед компаній із призупиненими ліцензіями є найбільші російські авіаперевізники

У зв’язку з військовим вторгненням в Україну Агентство з авіаційної безпеки ЄС (EASA) зупинило видані російським компаніям ліцензії. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури.

“Йдеться про ліцензії авіаперевізників на продукцію, запчастини, прилади, ліцензії на технічне авіаобслуговування, а також ліцензії тренувальних центрів для організацій і тренувальних пристроїв для імітації польотів”, — пояснили в МІУ.

Серед компаній із призупиненими ліцензіями є найбільші російські авіаперевізники, такі як “Аерофлот”, S7, “Волга-Дніпро”, “Уральські авіалінії”, “Азур” тощо, які відтепер не мають права здійснювати рейси в авіапросторі ЄС.

Також EASA зупинило дію ліцензії для низки підприємств, які надають технічне обслуговування авіатехніки, зокрема “А-Технікс”, “S7 Інжиніринг”, “Волга-Дніпро технікс”. Також зупинені сертифікати виготовлених у росії повітряних суден Ту-204 і Superjet 100.

Наразі регулятор зупинив приймання і розгляд нових заявок на сертифікацію, що надійшли від організацій країни-агресора.

“Ці рішення напряму впливають на роботу російських авіакомпаній не лише в ЄС, але й по всьому світу. Головний авіарегулятор Європи, фактично, розриває усі зв’язки з російським авіаринком і ставить під серйозний сумнів його можливості щодо виконання безпекових гарантій”, — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що 26 лютого ЄС запровадив санкції проти Росії, відповідно до яких заборонено надавати технічну допомогу чи інші послуги, пов’язані з товарами та технологіями, придатними для використання в авіації чи космічній промисловості.

Нагадаємо, казахстанська авіакомпанія Air Astana призупиняє всі польоти в росію та над територією країни.

Також американський авіаційний гігант Boeing повідомив, що припиняє підтримку російських авіакомпаній та операції в Москві через вторгнення Росії в Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram