Новини
22 Квітня 2022
650

Зеленський запропонував Світовому банку запровадити податок на війну

Кошти від податку на війну мають бути використані для допомоги Україні на відновлення зруйнованого рф

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до керівництва Світового банку запропонував запровадити податок на війну.

“Потрібен спеціальний податок на війну. росія, а після неї й будь-який інший агресор, повинна платити за те, що порушує глобальну стабільність. Такий податок на війну повинен накладатися на всі без винятку торгові операції з росією як з державою або на російські компанії. На всі експортно-імпортні операції, на все ще не заблоковані фінансові операції”, — заявив Зеленський.

Кошти від податку на війну мають бути використані для допомоги Україні та відновлення всього того, що росія зруйнувала війною.

Якщо цей податок буде застосований до іншого агресору, то кошти мають бути надіслані жертві тієї війни.

“Світу потрібен дієвий інструмент реагування на деструктивні дії тих, хто не хоче підтримувати спільну безпеку та працювати на спільну користь для всіх у світі. Упевнений, що спеціальний податок за війну може бути таким інструментом”, — сказав президент.

Нагадаємо, в Україні запустили проєкт під назвою “Росія заплатить”, який збирає дані про зруйновані окупантами об’єкти — далі їх використають в міжнародних судах проти Росії для відшкодування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram