Новини
26 Квітня 2022
480

Starlink підписала першу угоду з великою авіакомпанією про надання пасажирам Wi-Fi у польоті

Перший літак JSX, що пропонує Starlink, злетить наприкінці 2022 року

Мережа супутникового швидкісного інтернету Starlink, що розгортається компанією Ілона Маска SpaceX, підписала першу угоду з Hawaiian Airlines про доступ Wi-Fi під час польоту. Одна з найбільших авіакомпаній США запустить послугу 2023 року.

Hawaiian Airlines оснастить Airbus A330 та A321neo, а також Boeing 787-9 обладнанням Starlink. Регіональний авіаперевізник JSX підписав угоду зі Starlink про надання безплатного Wi-Fi у польоті для всього флоту. Перший літак JSX, що пропонує Starlink, злетить наприкінці 2022 року.

У 2021 році керівник Starlink заявив, що SpaceX веде переговори з авіакомпаніями щодо доступу Wi-Fi у польоті, але не назвав конкретні компанії. Генеральний директор Delta Airlines Ед Бастіан розповів The Wall Street Journal, що його авіакомпанія провела переговори зі Starlink та протестувала технологію.

Генеральний директор Hawaiian Airlines Пітер Інграм заявив: “Ми чекали, поки технологія Starlink наздожене наші високі стандарти обслуговування гостей. Це того варте”.

Нагадаємо, Держава працює над унормуванням використання супутникових терміналів Starlink усіма охочими, повідомляє Держспецзв’язку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram