Новини
11 Квітня 2024
101

“Київстар” пропонує альтернативу Starlink

Компанія надаватиме послуги супутникового інтернет-доступу від OneWeb

Український оператор зв’язку “Київстар” стане офіційним представником британської компанії OneWeb в Україні. Це дозволить надавати послуги високошвидкісного широкосмугового супутникового інтернет-доступу. Отже, українці отримають альтернативу Starlink від SpaceX, розповів B2B-директор “Київстар” Костянтин Вечір на BUSINESS WISDOM SUMMIT, пише ITC.

“Зараз ми тестуємо з деякими силами оборони технології OneWeb. Ми будемо офіційним представником компанії в Україні. Також зможемо пропонувати ці послуги бізнесу”, — сказав Костянтин Вечір.

За словами керівника, OneWeb має власну супутникову мережу і може забезпечити високошвидкісний супутниковий інтернет, зокрема в нестандартних умовах.

“Ми розуміємо і маємо запити… від спеціальної сфери Збройних Сил України до того, що Starlink не виконує, не завжди виконує тих завдань, на яке покладає на неї бізнес або оборона. Це — надання зв’язку в критичних умовах”, — додав Костянтин Вечір.

Компанія OneWeb має близько 550 низькоорбітальних супутників і планує запустити десятки інших за допомогою ракет SpaceX.

Нагадаємо, на чорних ринках можна придбати термінали Starlink. Це стало глобальною проблемою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram