Новини
1 Листопада 2021
808

Жорсткий карантин: Які обмеження відсьогодні запроваджуються у столиці

Хоча обмежень можна уникнути, якщо 100% працівників і відвідувачів певних закладів повністю вакциновані чи мають негативний ПЛР-тест

Сьогодні Київ переходить до “червоної” зони карантину. Відтепер для проїзду в транспорті, відвідування торгових центрів і закладів харчування буде потрібно ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію від коронавірусу.

З негативним ПЛР-тестом та COVID-сертифікатом можна відвідувати:

• торгово-розважальні центри;

• заклади громадського харчування;

• готелі;

• установи та заклади соцзахисту;

• спортзали, фітнес-центри;

• ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг), управління праці та соцзахисту, управління пенсійного фонду;

• проводити масові заходи.

Крім того, діти та підлітки відвідують ТРЦ лише з батьками, які щеплені чи мають негативний ПЛР-тест.

Діти. Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновлюється у дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів із 1 до 11 класу. У такому режимі школи працюватимуть до покращення епідеміологічної ситуації у місті.

Дитячі садки продовжать працювати, але з дотриманням правил “червоної” зони, тобто за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

Транспорт. З 1 листопада 2021 року громадський транспорт не закривають. Але в ньому дозволено їздити лише пасажирам, які мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевірятимуть ці документи не на вході у транспорт, а вибірково, цим займатимуться спеціальні групи правоохоронців.

У КП “Київський метрополітен” попередили про штрафи від 17 тис. грн за відсутності документа про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок у громадському пасажирському транспорті столиці під час дії обмежень “червоної” зони епіднебезпеки.

“Червона” зона передбачає заборону роботи закладів громадського харчування (крім доставки та на виніс), ТРЦ та інших розважальних закладів, закладів освіти, крім початкових шкіл та дитсадків, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів і закладів культури.

Крім цього, заборонено проводити масові заходи, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту, але без глядачів.

Усіх цих обмежень можна уникнути, якщо 100% працівників та відвідувачів зазначених закладів будуть повністю вакциновані від COVID-19 або матимуть негативний результат COVID-тесту.

До “червоної” зони (з найжорсткішими обмеженнями) потрапили наступні області: Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська.

Нагадаємо, згідно з дослідженням компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster, розпочинаючи з 18 жовтня заклади громадського харчування, що вже понад тиждень працювали у “червоній” зоні, скоротили свій виторг на 34%. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram