Новини
6 Липня 2023
287

73 мільйони матеріальної допомоги цьогоріч отримали кияни

Матеріальну допомогу може отримати особа, яка опинилася у складних життєвих обставинах

У Києві виплатили з початку року 73 млн грн адресної матеріальної допомоги жителям міста, які потрапили у складні життєві обставини, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Так, одноразову адресну матеріальну допомогу на загальну суму майже 63 млн грн цьогоріч виплатили 15 736 жителям Києва, які потрапили у складні життєві обставини”, — ідеться у повідомленні.

Цей вид допомоги виплачується з бюджету столиці за міською цільовою програмою “Турбота. Назустріч киянам” на 2022−2024 роки.

Ще 1 050 киян отримали допомогу у зв’язку з пошкодженням чи руйнуванням житла через повномасштабне вторгнення.

Виплати становили 10,5 млн грн. Такий вид допомоги надається відповідно до розпорядження Київського міського голови від 13 січня № 22 “Про деякі питання надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах в результаті пошкодження чи руйнування житлового будинку (квартири) внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією російської федерації проти України у 2023 році”.

Найчастіше люди звертаються у зв’язку з необхідністю дорогого лікування.

Сума допомоги на одну людину залежить від розміру доходу і життєвої ситуації, ступеня захворювання тощо.

Кожну заяву про виділення одноразової адресної матеріальної допомоги разом із пакетом документів розглядає відповідна комісія департаменту соціальної політики.

У КМДА нагадали, що одноразову адресну матеріальну допомогу може отримати сім’я чи особа, яка опинилася у складних життєвих обставинах, що негативно впливають на життя, стан здоров’я та розвиток особи, функціонування сім’ї, та які людина (сім’я) не може подолати самостійно.

Цей вид допомоги призначається працездатним особам, пенсіонерам та людям з інвалідністю.

Для її отримання потрібно звернутися із письмовою заявою до одного зі столичних центрів надання адміністративних послуг та з пакетом документів.

Нагадаємо, Польща виділила нову фінансову допомогу українцям.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram