Новини
26 Квітня 2023
351

У Києві виявлено нові археологічні пам’ятки старослов’янських часів

Їх знайшли на Оболонському острові

На Оболонському острові під час будівельних робіт виявили археологічні знахідки старослов’янських часів, повідомила очільниця ГО “Почайна” Аннабелла Моріна.

Вона зазначає, що на острові знайшли козацьку люльку, лунницю з емаллю (це жіноча прикраса у формі півмісяця) III–VIII століть, кераміку, монети та кулі від мушкетів.

Імовірно, на цій території могла розташовуватися переправа.

Попри наполягання співробітників Інституту археології, перед початком забудови Оболонського острова дослідження не проводилися.

Згідно з чинним законодавством, тепер будівництво та ремонтні роботи мають припинитися, аби фахівці провели археологічну розвідку й дослідження та зберегли усі знайдені пам’ятки.

Активісти планують якнайшвидше добитися проведення цих досліджень. Адже на острові й досі працює велика будівельна техніка.

Як повідомляє Аннабелла Моріна, 25 квітня науковців на острів не пустили. Пообіцяли, що вони зможуть туди потрапити наступного дня.

“Тепер будемо розповідати про хід подій кожного дня. За знищення знахідок передбачена відповідальність, згідно з ст. 298 УК”, — підсумувала вона.

Нагадаємо, Investory News писали про 15 проєктів, які не реалізували в Києві через війну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram