Новини
13 Лютого 2020
831

Власник українського оператора мобільного зв’язку lifecell офіційно співпрацюватиме з Huawei

Турецький Turkcell у найближчі два роки планує продати 1 мільйон китайських смартфонів

Фото: gagadget.com

Турецький оператор стільникового зв’язку Turkcell уклав партнерську угоду з Huawei для використання її інфраструктури мобільних додатків і сервісів під назвою Huawei Mobile Services (HMS), яку китайський гігант розробив через заборону США використовувати технології американських компаній, повідомляє Gizmochina, посилаючись на результати прес-конференції, в якій взяли участь гендиректор Turkcell Мурат Еркан і глава представництва Huawei Turkey Consumer Electronics Group Сет Ванг.

За словами Мурата Еркана, у період з квітня 2020 року до кінця наступного року цільовий обсяг продажів Turkcell становитиме 1 мільйон смартфонів Huawei з підтримкою HMS. “На даний момент Huawei має 4,6 млн користувачів своїх мобільних пристроїв у Туреччині з ідентифікатором Huawei ID”, – наголосив він.

І додав, що його компанія розпочала роботу з інтеграції близько 30 додатків Turkcell у мобільні сервіси Huawei. “Перша партія пристроїв Huawei з HMS надійде в продаж у Туреччині у квітні цього року”, – зазначив він.

Видання додає, що в кінці минулого року Google припинила видачу ліцензій на Android для нових смартфонів, які будуть продаватися у Туреччині. “Очевидно, це і змусило турецького оператора шукати альтернативу сервісів Google”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно китайська Huawei уклала угоду з сервісом TomTom з Нідерландів щодо надання карт, навігації та даних про трафік для додатків китайського виробника, який таким чином створює альтернативу Google Maps.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram