Новини
11 Серпня 2022
495

Наскільки подорожчають нові iPhone 14

Нові смартфони очікуються традиційно восени

Попри скорочення світового ринку смартфонів на тлі економічної кризи, Apple демонструє стабільність і впевнено продовжує нарощувати обсяг продажів iPhone. Минулого кварталу компанія навіть продемонструвала найкращий результат за останні 10 років. Водночас прибуток Apple скоротився на 11%, тож, найімовірніше, підвищення цін не уникнути, пише ITC.

Авторитетний аналітик Мін-Чі Куо повідомляє, що майбутня лінійка iPhone 14 суттєво додасть у ціні.

Він вважає, що середня ціна продажів усієї лінійки iPhone 14 може зрости на 15% проти нинішньої серії iPhone 13. Ціни базової моделі iPhone 13 у США починаються від $799 за версію із 128 ГБ пам’яті, тоді як Pro та Pro Max піднімають планку мінімальної ціни до $999 та $1099 відповідно. Лінійка iPhone 14 (зокрема моделі Pro) може коливатися від $1000 до $1050. У зростанні ASP аналітик звинувачує потенційно дорожчі iPhone Pro та Pro Max, а також зростання їх частки у загальному обсязі продажів.

У червні аналітик інвестиційної фірми Wedbush Securities Дейв Айвс розповів, що він очікує підвищення ціни iPhone 14 на $100 щодо iPhone 13 через інфляцію, яка боляче б’є по глобальному ланцюжку поставок. Одночасно корейський інсайдер Lanzuk повідомляє, що Apple підвищить ціни тільки на Pro-моделі, тоді як базовий iPhone 14 не подорожчає.

Запуск iPhone 14 із чотирьох моделей традиційно очікується восени разом із низкою інших новинок. Згідно з попередніми даними, базовий iPhone 14 отримає покращену 48-мегапіксельну основну камеру та селфі-камеру з автофокусом. Основна увага в оновленні зосереджена саме на iPhone 14 Pro і Pro Max — у старших моделях Apple. У смартфоні не буде прямокутного вирізу (“човника” або “моноброви”), на користь нового дизайну з двома отворами різної форми. Також iPhone 14 Pro і Pro Max будуть відрізнятися новим процесором — A16 — та підтримкою функції Always-on Display.

Нагадаємо, Apple розробляє розумний дисплей, який будуть використовувати у розумному будинку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram