Новини
8 Червня 2021
823

Apple представила нову операційну систему

Вихід фінальних версій iOS 15, iPadOS 15 та інших очікується восени 2021 року

Компанія Apple у перший день щорічної Всесвітньої конференції розробників (WWDC), яка 2021 року знову проходить в онлайн-форматі, анонсувала нові операційні системи для своїх пристроїв — iPhone, iPad, Watch і Mac.

Нова iOS 15 для смартфонів отримає ряд поліпшень, спрямованих як на збереження персональних даних користувачів, так і на підвищення функціональності iPhone. Заявлено, що фірмовий додаток для відеозв’язку FaceTime підтримуватиме “Просторове аудіо”, а технологія машинного навчання поліпшить якість зв’язку завдяки відсіканню сторонніх шумів і посиленню голосів користувачів. Відеовиклики отримають портретний режим з розмиванням заднього фону та утриманням лиця у фокусі.

Крім того, під час зв’язку з FaceTime можна буде ділитися відео, музикою й тим, що відбувається на екрані смартфона за допомогою нової функції SharePlay, а в групових дзвінках зможуть брати участь власники пристроїв на Android і Windows. Також з’явиться можливість ділитися посиланням на майбутні дзвінки.

У новій iOS перероблять систему повідомлень і введуть функцію “Не турбувати”, яка надасть можливість відключати всі повідомлення або дозволяти допуск додатків для роботи або відпочинку залежно від обраного режиму.

Додаток “Фото” отримає поліпшені функції сортування знімків і пошуку за фотографіями, “Спогади” можна буде доповнювати музикою з Apple Music і змінювати стиль роликів. Нова можливість Live Text дозволить розпізнавати текст на фотографіях з можливістю його редагування.

Крім того, буде змінений дизайн і розширений функціонал додатків “Погода”. У “Гаманець” можна буде додавати віртуальні ключі від будинку та офісу, а також від готельних номерів — спочатку такі ключі з’являться у мережі Hyatt Hotels & Resorts. У США “Гаманець” також зможе замінювати посвідчення особи ID і водійські права, якщо користувач завантажить туди проскановані документи.

Додаток “Здоров’я” дозволить оцінювати ризик падіння людини, аналізуючи за допомогою вбудованих в iPhone датчиків стилю ходи користувача. Також з’являться поради щодо поліпшення координації рухів.

Планшети iPad з новою iPadOS 15 отримають можливість використовувати віджети, а також підтримку режиму роздільного екрана для роботи з двома додатками одночасно.

У watchOS 8.0 поліпшать відстеження якості сну та розширять можливості програм для ментального здоров’я. Буде перероблено додаток “Фото” та розширена його функціональність, а для оформлення циферблатів дозволять використовувати портрети зі зроблених користувачами знімків.

Нова версія операційної системи для комп’ютерів отримає назву macOS Monterey. Головним нововведенням в ній стане функція Universal Control, яка дозволить використовувати одну клавіатуру з мишкою для управління декількома пристроями — між настільними комп’ютерами, ноутбуками та планшетами Apple можна буде переміщати файли й працювати в безшовному режимі.

Також macOS отримає підтримку функцій AirPlay і “Команди”, що доступні наразі на iPhone, а на смартфонах, планшетах і комп’ютерах з’явиться нова версія браузера Safari з розширеними можливостями.

Вихід фінальних версій iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8.0 і macOS Monterey очікується восени 2021 року.

Нагадаємо, згідно з дослідженням компанії Canalys, Samsung Electronics обійшла Apple та повернула статус найбільшого світового виробника смартфонів. На її частку у першому кварталі 2021 року припала п’ята частина загальних світових продажів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram