Новини
21 Січня 2020
681

Huawei уклала договір з компанією TomTom з цифрового картографування

Така альтернатива допоможе компанії позбутися залежності від Google Maps

Китайська Huawei уклала угоду з сервісом TomTom з Нідерландів щодо надання карт, навігації та даних про трафік для додатків китайського виробника, який таким чином створює альтернативу Google Maps, повідомляє The Verge.

Зазначається, що за словами представника TomTom угода була закрита “деякий час назад”, проте стала публічною в кінці минулого тижня.

TomTom, яка раніше надавала дані для Apple Maps, наразі підтримує власні брендові додатки на iOS і Android.  Проте Huawei будує свої додатки з використанням карт TomTom, де буде вказана інформація про трафік й інструменти навігації.

Видання зазначає, що Huawei, як і багато виробників телефонів Android, досі покладалася на Google Maps. “Однак санкції США, що були накладені адміністрацією Трампа у минулому році, погрожують її зв’язкам з такими американськими технологічними компаніями, як Google”, – йдеться у повідомленні.

Наразі Huawei будує повноцінну картографічну систему, відому як “Map Kit” – програмне забезпечення, яке призначене для розробників додатків і може використовувати дані російського Yandex і власних “базових станцій телекомунікацій” Huawei.

На даний момент Huawei все ще використовує Android, але майбутнє цієї угоди “туманне”, тому Huawei створює власну операційну систему під назвою HarmonyOS. “Угода з TomTom ще більше знижує її залежність від Google”, – пише видання.

Нагадаємо, нещодавно у США запропонували виділити понад $1 млрд на боротьбу з впливом Huawei. На субсидування компаній, що спеціалізуються на 5G-технологіях, можуть виділити не менше $750 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram