Новини
23 Червня 2021
821

У США стрімко подорожчає фаст-фуд

Це допоможе компенсувати витрати на харчові продукти, що подорожчали з відновленням економіки США

Мережі ресторанів швидкого харчування, зокрема McDonald’s і KFC, вирішили скоротити асортимент страв дешевше $5 на користь дорожчих комбо-обідів. Як повідомляє Reuters, така стратегія допоможе фаст-фуду не тільки збільшити продажі й прибуток, але і компенсує витрати на харчові продукти, що стрімко подорожчали з відновленням економіки США.

“Недорогі” страви, тобто сети з сендвіча, газованого напою і картоплі фрі за ціною до $5, довгий час були основою меню швидкого харчування. Ресторанні мережі користувалися цим, щоб залучати до закладів потік охочих вигідно поїсти. Однак угоди по $5 і менше перестали бути вигідними останні 18 місяців.

“Дешеві позиції меню не є джерелами прибутку. Вони потрібні для залучення клієнтів”, — заявив аналітик компанії BTIG Пітер Салех. Він додав, що пандемія змусила мережі швидкого харчування тимчасово зупинити розробку новинок. З падінням числа хворих на COVID-19 все стало як і раніше: ресторани випускають і рекламують нові сендвічі, щоб привабити якомога більше відвідувачів.

Наприклад, KFC перестав продавати окремо комбо за $5, куди входили курячий пиріг, напій середнього розміру і печиво з шоколадною крихтою або кекс. Тепер він пропонує тільки сімейні обіди від $30. А Dominos Pizza повідомила про скасування акції на покупку піци за пів ціни за онлайн-замовлення.

За даними Black Box Intelligence, зараз маркетингові виверти працюють і вже допомогли підняти зіставні продажі на 11,5% у травні цього року проти того ж періоду 2019-го. Рентабельність деяких великих мереж також зросла.

Аналітик банку Credit Suisse Лорен Зільберман пояснила, що франшизи зазвичай намагаються максимізувати прибуток. Коли витрати на продукти досягають рівня минулого року, компанії роблять менше знижок для підтримки рентабельності. За її словами, багато мереж харчування, зокрема McDonald’s і Taco Bell збільшили прибуток в США під час пандемії.

Завдяки автомобільним пунктам видачі замовлень, що дозволяє без порушення соціальної дистанції отримати пакет з гамбургерами, в пандемію фаст-фуд посів частку ринку ресторанів, вимушених закритися. А тепер, коли все в США відкривається, збирається продавати сендвічі та інші страви дорожче.

Деякі вважають, що такий крок укупі зі скороченням державних субсидій може відштовхнути клієнтів з низькими доходами. За ті ж гроші вони надаватимуть перевагу сімейним ресторанам, що недавно відкрилися. Згідно з даними NPD Group, люди з річним сімейним доходом від $100 тис. становили 39% відвідувачів ресторанів швидкого харчування, в той час, як ті, чий річний дохід не перевищує $25 тис. — близько 12%.

За словами головного операційного директора Revenue Management Solutions Марка Купермана, відмова мереж фаст-фуду від багатьох дешевих і дійсно вигідних пропозицій може позбавити їх основного потоку клієнтів, які саме за ними й приходять.

Однак ресторани не повністю відмовилися від недорогих позицій меню. Зокрема, McDonald’s лише скоротив кількість страв за $1, $2 і $3 з 12 до восьми штук. Компанія заявила, що недорога їжа залишається основним принципом її маркетингової політики. Водночас вона активно просуває “BTS Meal” за $10, але виправдовує це приверненням уваги молодої аудиторії.

Як раніше писали Investory News, британський уряд представив пакет заходів, який передбачає заборону на трансляцію реклами фастфуду на телебаченні до 21:00, а також повну заборону на показ такої реклами в інтернеті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram