Новини
29 Березня 2023
429

У відновлені українського органічного виробництва братиме участь Швейцарія

Фахівці вважають, що на відновлення потрібно не менше двох років

Мінагрополітики України та Держпродспоживслужби спільно з фахівцями швейцарсько-української програми QFTP напрацювали план з відновлення та розвитку органічного та молочного секторів, які суттєво постраждали через війну.

“Ми погодили основні напрямки спільної діяльності, глобальні цілі задля відновлення й підтримки органічного й молочного сектору. Наразі галузь показує негативну динаміку через війну, на її відновлення знадобиться не менше двох років. Проєкти підтримки органічного та молочного виробництва потребують ресурсів і часу”, — зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Серед пунктів плану: вдосконалення нормативно-правової бази України та приведення її у відповідність до законодавства ЄС, зростання торговельних можливостей органічної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках, а також реалізація контролю якості продукції.

Наступним кроком українсько-швейцарської співпраці стане підписання меморандуму.

QFTP (Quality FOOD Trade Program) — швейцарсько-українська програма “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України”. Програма здійснюється за підтримки Швейцарської Конфедерації через Державний Секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) та розрахована на чотири роки.

Раніше Investory News писали, що закон про заборону автомобілів зі шкідливими викидами буде затверджено ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram