Новини
5 Січня 2023
444

McDonald’s може піти з Казахстану

Причиною є збої постачання, що спричинені війною в Україні

McDonald’s має намір покинути Казахстан після того, як збої, спричинені вторгненням росії в Україну, залишили країну без заміни російських поставок м’яса, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що найбільша мережа фастфудів у світі забере свою торгову марку з 20-мільйонної країни, яка межує з росією на півночі, лише через шість років. російське вторгнення минулого року перевернуло глобальні ланцюжки поставок, які повернулися в часи колишньої радянської республіки.

Попри те, що на казахстанський бізнес не поширюються санкції проти москви, McDonald’s, який покинув росію після вторгнення, заборонив місцевому франчайзингу закуповувати м’ясні котлети в російських постачальників, повідомили джерела.

24 ресторани McDonald’s, що належать TOO Food Solutions KZ, призупинили роботу в листопаді через проблеми з постачанням.

Співрозмовники агентства пояснили, що казахський бізнес не міг закуповувати м’ясні котлети від місцевих або європейських постачальників, оскільки вищі ціни та витрати на транспортування товарів через величезну країну означали б вести бізнес у збиток. McDonald’s відмовився від коментарів щодо ситуації.

Також долю McDonald’s у Казахстані ускладнює власник франчайзу Кайрат Боранбаєв, якого затримали в березні за звинуваченням у розтраті.

Боранбаєв, який є родичем колишнього президента Нурсултана Назарбаєва, який потрапив у немилість нового керівництва країни після масових заворушень рік тому, привіз мережу фастфудів до Казахстану у 2016 році.

Нагадаємо, 15 проєктів, які не реалізували в Києві через війну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram