Новини
16 Червня 2020
979

У США про банкрутство оголосила ще одна велика сланцева компанія – Extraction Oil&Gas

Виробник нафти й газу став черговою жертвою березневого обвалу нафтового ринку

Американський виробник сланцевих нафти й газу Extraction Oil&Gas оголосив про банкрутство, ставши черговою жертвою обвалу цін на нафту, повідомляє  Інтерфакс.

Видання зазначає, що компанія, не зумівши вчасно виплатити боргові відсотки, звернулася до суду, щоб розпочати процедуру банкрутства відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США.

“Extraction – уже друга велика сланцева компанія США, яка оголосила про банкрутство після березневого обвалу нафтового ринку, який спровокувало рішення Саудівської Аравії різко збільшити видобуток нафти при падінні попиту в умовах пандемії коронавірусу”, – пише видання.

І додає, що на початку квітня про банкрутство оголосила Whiting Petroleum, одна з найбільших компаній, які проводять операції з гідророзриву пласта.

Як зазначив гендиректор компанії Метт Оуенс, після уважного аналізу стратегічних варіантів, компанія дійшла висновку, що добровільне банкрутство відповідно до статті 11 за підтримки ключових кредиторів є найкращим виходом для Extraction.

Фінансове становище Extraction істотно погіршилося, коли її грошовий потік знизився на фоні обвалу цін на нафту й кредитори компанії скоротили кредитні лінії. “У травні вона попередила інвесторів, що, ймовірно, не зможе зберегтися у своїй нинішній формі”, – пише газета Financial Times.

Скорочення капіталовкладень, про який оголосила Extraction не вразило інвесторів, які вважали, що це сприятиме зниженню видобутку компанії, а також її грошового потоку.

Extraction була заснована у 2012 році, через чотири роки провела IPO, яке на цей час стало найбільшим після обвалу цін на нафту у 2014 році. “Капіталізація компанії після IPO досягала $4 млрд, однак на даний момент становить понад $88 млн”, – йдеться у повідомленні.

Сланцеві ділянки Extraction у Колорадо забезпечують компанії виробництво майже 100 тис. барелів нафтового еквівалента на добу. На кінець першого кварталу 2020 року її борг становив близько $1,6 млрд при активах у $2,7 млрд.

Серед американських нафтокомпаній, які заявили про можливість швидкого банкрутства за останній час – California Resources Corp., а також Chesapeake Energy. За прогнозом аналітичної фірми Rystad Energy цього року через падіння цін на нафту близько 140 американських нафтогазових компаній можуть оголосити про банкрутство.

Тим часом цього року (на початку березня) про зупинку своєї роботи оголосив британський лоукостер Flybe. Причина – фінансові труднощі, з якими авіакомпанія почала стикатися ще декілька років тому, але з часом становище дедалі погіршувалося.

Крім того про банкрутство оголосив один із найбільших американських ритейлерів JC Penney, що заснований у 1902 році. Компанія знаходилася у кризі останні декілька років – ситуація погіршилася на фоні пандемії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram