Новини
18 Травня 2020
1 076

Один із найбільших американських ритейлерів JC Penney, що заснований у 1902 році, оголосив про банкрутство

Компанія знаходиться у кризі останні декілька років – ситуація погіршилася й на фоні пандемії

JC Penney, одна з найбільших у США мереж універмагів, оголосила про своє банкрутство, про це йдеться в повідомленні компанії, що заснована в 1902 році.

Зазначається, що заяву про початок процедури реструктуризації в умовах захисту від кредиторів за ст. 11 закону про банкрутство США було подано в суд з банкрутств Південного округу штату Техас.

JC Penney зазначає, що вона вже досягла угоди про реструктуризацію заборгованості зі своїми кредиторами, які володіють 70% переважних прав на борг.

“Також компанія домовилася з ними про залучення нових коштів обсягом $450 млн на проведення операційної реструктуризації, яка крім іншого включатиме скорочення частини працівників і магазинів, деталі повідомлять пізніше”, – йдеться у повідомленні.

Наразі мережа JC Penney налічує близько 850 магазинів у США й Пуерто-Ріко. Як і багато інших традиційних ритейлерів у США, JC Penney перебувала в кризі вже декілька років через експансію онлайн-ритейлу – останнім прибутковим роком для неї став 2010-й.

“Складна ситуація погіршилася й на фоні пандемії коронавірусу, коли через карантинні заходи люди стали ще менше купувати у звичайних магазинах і ще більше – через інтернет”, – зазначили у компанії.

Загалом з початку року акції JC Penney впали в ціні на 70%. Тільки у квітні роздрібні продажі в США скоротилися на 16,4%.

За неофіційною інформацією американських ЗМІ, криза у традиційному ритейлі США може привести до нової хвилі банкрутств – найближчими тижнями розпочати реструктуризацію в умовах захисту від кредиторів можуть крім JC Penney такі роздрібні мережі, як Neiman Marcus, Lord + Taylor, Stage Stores.

Нагадаємо, минулого року реорганізувати бізнес вирішили й у мережі магазинів Forever 21 – там наприкінці вересня також було подано заяву про банкрутство. Саме таким методом компанія намагалася повернутися до прибутковості та зосередитися на створенні нової продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram