Новини
5 Березня 2020
899

Збанкрутів найбільший регіональний авіаперевізник Європи – британський лоукостер Flybe

Фінансові проблеми у компанії розпочалися ще декілька років тому

У четвер, 5 березня, про зупинку своєї роботи оголосив британський лоукостер Flybe. Причина – фінансові труднощі, з якими авіакомпанія почала стикатися ще декілька років тому, але з часом становище дедалі погіршувалося, повідомляє The Sun.

Видання зазначає, що наразі всі рейси скасовано. “Пасажири застряли в аеропортах вдома та за кордоном, понад 20 тисячі працівників можуть втратити роботу”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що на початку цього року керівництво компанії вирішило звернутись до влади за отриманням фінансової підтримки. “Проте 4 березня авіаперевізник отримав остаточну відмову”, – зазначає видання. Крім того, суттєву роль у банкрутстві Flybe зіграла епідемія коронавірусу, через яку скоротився попит на перельоти.

Управління цивільної авіації (САА) заявило, що не повертатиме постраждалих пасажирів додому в межах фінансованої державою програми з репатріації. “Коли збанкрутіли британські Monarch Airlines та Thomas Cook, Департамент транспорту країни доручив САА розпочати масштабну операцію із повернення людей додому”, – наголошує видання

До речі, з початку року Flybe стала третьою збанкрутілою авіакомпанією у світі. У лютому оголосили про припинення роботи та запуск процедури банкрутства турецька Atlasglobal та друга за величиною авіакомпанія Італії Air Italy.

Нагадаємо, на початку 2020 року було визначено ТОП-20 найбезпечніших авіакомпаній світу. Сьомий раз поспіль перше місце займає австралійський авіаперевізник Qantas.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram