Новини
4 Червня 2021
790

Одна з найбільших авіакомпаній світу придбає 15 надзвукових літаків у Boom Supersonic

Початок пасажирських перевезень американською United Airlines заплановано на 2029 рік

Авіакомпанія United Airlines оголосила про придбання 15 надзвукових літаків Boom Supersonic. Перевізник може придбати у стартапу ще 35 літальних апаратів у майбутньому. Перший комерційний надзвуковий літак компанії Boom — Overture — зможе літати зі швидкістю 1,7 Маха, що скоротить час польоту вдвічі, повідомляє CNBC.

Літаки Boom поки не побудовані та не сертифіковані, початок пасажирських перевезень заплановано на 2029 рік. Умови угоди з United Airlines не розголошуються.

З моменту заснування 2014 року Boom залучила $270 млн і розширилася до 150 співробітників. На думку засновника і CEO Блейка Шолля, угода зі старою авіакомпанією (United Airlines заснована 1926 року) доводить, що ідея повернення надзвукових літаків знову актуальна та необхідна. Надзвуковий Concorde здійснював комерційні рейси з 1976 по 2003 рік.

United Airlines зацікавилася Boom й тому, що стартап планує оснастити літаки двигунами, які працюватимуть на екологічно безпечному авіаційному паливі. “Проте ще незрозуміло, чи здійсниться план Boom щодо повернення надзвукових комерційних літаків”, — йдеться у повідомленні.

Стартап планує здійснити перший політ наприкінці  2021 року на демонстраційному реактивному літаку XB-1. Якщо все пройде успішно, Boom запустить виробництво Overture 2023 року та здійснить перший політ 2026-го. Початок пасажирських перевезень заплановано на 2029 рік.

Головною умовою стане отримання сертифікату від регуляторів, враховуючи Федеральне управління цивільної авіації. Коли це станеться, United Airlines розпочне підготовку до міжнародних рейсів між ключовими великими містами, такими як Сан-Франциско в Токіо та з Нью-Йорка до Парижу.

Раніше Investory News писали, що у майбутньому заряджати акумулятори електролітаків можна буде енергією повітря. Однак наразі залишається відкритим питання, наскільки це буде ефективно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram