Новини
18 Серпня 2021
674

Президент обговорив з представниками французької компанії Aerogestion створення національного авіаперевізника України

На проєкт зі створення авіакомпанії уряд Франції ініціював виділення гранту

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з директором французької консалтингової компанії Aerogestion Марком Роше, під час якої співрозмовники обговорили оптимальні моделі створення національного авіаперевізника України, повідомляє пресслужба глави держави.

“Ми починаємо роботу. Цього року хочемо отримати конкурентоспроможного державного авіаперевізника”, — зазначив президент, зауваживши, що Україна охоче розгляне ідеї щодо реалізації цього проєкту.

На проєкт зі створення авіакомпанії уряд Франції ініціював виділення гранту. Він стосуватиметься забезпечення роботи консультанта. Авіакомпанію хочуть створити ще в цьому році, йдеться у повідомленні пресслужби.

Директор Aerogestion заявив, що український авіаринок фрагментований і на нього вплинула пандемія COVID-19. При цьому можливості створити авіакомпанію є, вважає він.

Aerogestion заснована у 1997 році Марком Роше і Домініком Грецом. Бере участь у створенні або реорганізації авіакомпаній. Може проводити аудит і консультувати в низці питань. Консультує у виборі судів і оновленні авіапарку, лізинг, створення стратегії фінансування флоту, укладення контрактів. Також може тимчасово управляти фінансовими питаннями й програмами польотів. Співпрацювала з французькими авіакомпаніями Air Caraibes, Air Austral, L’avion і Openskies, а також з низкою аеропортів.

Нагадаємо, у повітряному просторі України в липні 2021 року було виконано 26,952 тис. польотів, що становить 70% липневого обсягу польотів докризового 2019 року. Причина — сезонне зростання попиту в період відпусток та активне поширення вакцинації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram