Новини
19 Листопада 2020
1 040

Бюджетний авіаперевізник Norwegian Air оголосив про банкрутство двох ключових підрозділів

На даний час це найбільша жертва пандемії коронавірусу серед авіакомпаній

Бюджетний авіаперевізник Norwegian Air Shuttle ASA оголосив про банкрутство двох ключових підрозділів. Наразі планується реструктуризація операцій Norwegian Air International Limited (NAI) і Arctic Aviation Assets DAC (AAA), про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначається, що у рамках реорганізації, яка, як очікується, займе до п’яти місяців, компанія має намір скоротити борг, продати літаки та залучити новий капітал. З прийняттям подібного рішення, Norwegian на даний час стала найбільшою жертвою пандемії коронавірусу серед авіакомпаній.

Як зазначив головний виконавчий директор Norwegian Якоб Шрам, рішення про реорганізацію, захистить майбутнє Norwegian в інтересах співробітників, клієнтів й інвесторів. “Наша мета – знайти вихід, який дозволив б нам стати сильнішими фінансово та захистити авіакомпанію”, – наголосив він.

Як зазначає Інтерфакс, Norwegian ще у серпні попереджала, що незабаром може стати неплатоспроможною, якщо їй не вдасться домовитися з кредиторами або отримати доступ до додаткового капіталу.

“Минулого тижня уряд Норвегії відмовив авіакомпанії у другому пакеті допомоги, вважаючи, що її підтримка є не найкращим вкладенням коштів платників податків”, – зазначає видання.

І додає, що пандемія COVID-19 завдала великої шкоди глобальному туристичному сектору, змусивши авіакомпанії по всьому світу тимчасово зупинити значну частину операцій, звільнити співробітників і звернутися за фінансовою допомогою, як до держав, так і до інвесторів.

Norwegian, яка зазнавала труднощів і до пандемії, була змушена зупинити експлуатацію практично всього парку літаків і відправити у неоплачувану відпустку 8 тис. осіб, або 80% співробітників.

Авіакомпанія, заснована у 1992 році, швидко перетворилася у конкурента Ryanair і easyJet, і почала розширювати операції, вводячи, крім європейських маршрутів, рейси до США й Азії.

Нагадаємо, влітку 2020 року American Airlines утворила альянс з JetBlue, щоб впоратися з наслідками пандемії. У результаті вони можуть продавати місця на літаки один одного.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram