Новини
25 Січня 2022
737

Володимир Зеленський: Українці отримають ще по 500 гривень за бустерну дозу

А от “Ковідну” тисячу тепер можна буде витратити на комуналку — але не всім

Фото: president.gov.ua

У межах програми “єПідтримка” виплачуватиметься додатково по 500 грн тим громадянам, які отримають “бустерну” дозу вакцини. Крім того, уряд дозволить пенсіонерам витрачати отримані у межах програми кошти на оплату комунальних послуг. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні після засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО) у понеділок, 24 січня.

“Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної дози вакцини… І у межах програми “єПідтримка” буде додано ще 500 грн плюс для тих громадян України, які отримають третю, бустерну дозу щеплення”, — заявив президент.

Він наголосив, що з 24 січня громадяни віком від 60 років можуть витратити кошти, отримані у межах програми “єПідтримка”, на придбання ліків.

“Крім цього, протягом лютого ми додатково розширимо програму для літніх людей — вони матимуть можливість використання цих грошей на оплату комунальних послуг”, — пообіцяв Зеленський.

Президент додав, що також планується розширити виплати за вакцинацію на громадян віком 14-18 років.

Програма “єПідтримка” спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. А це сфери культури, спорту, пасажирських перевезень.

Одну тисячу гривень можуть отримати всі повнолітні українці, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання.

Водночас громадяни, які не мають смартфонів та застосунку “Дія”, кошти отримати поки не можуть. Механізм, як саме відбуватимуться виплати для них, нині розробляється.

Тим часом як повідомив глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, у застосунку “Дія” тепер можна подати річну декларацію ФОП для 1-3 груп онлайн і безплатно.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram