Новини
19 Травня 2022
582

Британське МЗС надіслало £5 мільйонів на підтримку ЗСУ

Це найбільша сума, що надійшла на підтримку Збройних Сил України

НБУ 18 травня отримав від Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії £5 млн (або понад 182 млн грн в еквіваленті) на спецрахунок, відкритий для підтримки ЗСУ, повідомляє пресслужба Нацбанку України.

У НБУ підкреслюють, що це — найбільша сума, що надійшла на підтримку Збройних Сил України одним платежем в іноземній валюті від закордонних благодійників з початку війни з росією.

У Нацбанку додають, що майже п’ята частина коштів, що надійшли в іноземній валюті для підтримки українських військових на спецрахунок НБУ, — це донати в фунтах стерлінгів (зокрема кошти від Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії).

Як писали раніше Investory News, Євросоюз схвалив виділення €600 млн на допомогу Україні з її невідкладними фінансовими потребами.

Нагадаємо, Європейська комісія планує пустити в дію інструмент щодо випуску боргових паперів для подолання тимчасових фінансово-економічних викликів, які стоять перед Україною в період війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram