Новини
10 Травня 2022
502

Єврокомісія випустить боргові папери для фінансової підтримки України

Офіційно план буде оприлюднений 18 травня

Європейська комісія планує пустити в дію інструмент щодо випуску боргових паперів для подолання тимчасових фінансово-економічних викликів, які стоять перед Україною в період війни. Про це повідомляє європейське видання POLITICO із посиланням на трьох дипломатів, обізнаних у питанні.

“Європейська комісія планує випустити нові боргові папери ЄС для покриття короткострокової фінансової потреби України впродовж наступних трьох місяців, яка оцінюється в €15 млрд”, — зазначається в публікації.

Згідно з інформацією джерел, офіційно план буде оприлюднений 18 травня.

При цьому зазначається, що уряд України та МВФ наприкінці квітня погодились, що українська економіка в період війни потребуватиме близько €5 млрд щомісяця впродовж наступних трьох місяців. Ця сума необхідна для погашення бюджетного дефіциту, оборонних витрат і збереження функціонування економіки, зокрема й здійснення соціальних виплат.

Як писали раніше Investory News, МВФ збільшив екстрене фінансування допомогти Україні, запустив спеціальний рахунок для подальшого фінансування та разом із міжнародними партнерами готується до масштабних зусиль з відновлення країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram