Новини
22 Червня 2022
482

У США озвучили суму, яку Україна щомісяця витрачає на війну з росією

“Це приголомшливі витрати, але й цих коштів не вистачить, щоб покрити всі потреби”

Через повномасштабну війну з росією щомісячні витрати України становлять $5-6 млрд. Про це заявила глава USAID (Агентства США з міжнародного розвитку) Саманти Пауер, пише DW.

“Середньомісячні витрати уряду, який повинен справлятися з війною, за останніми розрахунками становлять близько $5-6 млрд на місяць”, — розповіла Пауер.

Вона зазначила, що це приголомшливі витрати, і навіть $7,5 млрд, які адміністрація США готується виділити як допомогу Україні, не вистачить, щоб покрити всі потреби.

“Ми знаємо, що цих грошей не вистачить, ми знаємо, що надалі буде потрібно ще більша пряма бюджетна підтримка”, — підкреслила Пауер.

Говорячи про проблеми, пов’язані з довгостроковими наслідками війни росії проти України, Пауер зазначила, що Путін “перетворює на зброю продовольство і гуманітарну допомогу, використовуючи їх як інструмент війни в Україні, перетворює на зброю глобальний голод і використовує дезінформацію, намагаючись переконати країни, що розвиваються, що причиною їх проблем з харчовими продуктами є санкції”, а не дії самої росії, що включають блокаду українського продуктового експорту.

Як раніше писали Investory News, конфлікт із рф, починаючи з 2014 року, щороку коштував Україні 19,9% її ВВП доконфліктного рівня, загальні збитки становлять $280 млрд невиробленого ВВП у 2014-2020 роках.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram