Новини
17 Травня 2022
524

Штати готують пакет на $11 мільярдів для реагування на ризик глобального голоду

“Сьогоднішня ситуація з продовольством — це криза для всього світу”

Фото: Pixabay

Білий дім працює над можливістю виділення $11 млрд у межах пакету реагування на загрози глобальній продовольчій безпеці. Про це під час спеціального пресбрифінгу розповіла постійна представниця США при ООН, посол Лінда Томас-Грінфілд, пише “Укрінформ”.

“Ми готові забезпечити понад $1 млрд упродовж наступних місяців для гуманітарної підтримки тих країн, які постраждали від неспровокованої війни росії проти України, та (для реагування) на масштабні наслідки для всього світу. Ми працюємо з Конгресом над тим, щоб інвестувати понад $11 млрд упродовж наступних трьох років, щоб реагувати на загрози продовольчій безпеці”, — повідомила посол.

За її словами, ситуація з голодом, зокрема, у країнах Африки та Близького Сходу останнім часом залишалася складною, а відколи росія почала блокувати критично важливі порти в Україні та знищувати цивільну інфраструктуру, тільки погіршилася.

“Це — криза для всього світу, і тому вона стосується ООН. На нас лежить відповідальність за мільйони людей, які не знають, де знайти їжу, як прогодувати власні родини”, — наголосила Томас-Грінфілд.

Вона зазначила, що на міжнародному рівні тривають дискусії щодо можливостей встановлення гуманітарних коридорів для транспортування харчових продуктів. “Ми знаємо, що Чорне море заміновано, росіяни надалі не дають українським суднам зайти або вийти”, — додала посол.

Вона наголосила, що ці питання порушував у контактах з російською стороною особисто генсек ООН, а також вони обговорювалися з Україною.

Як писали раніше Investory News, під час виступу у Білому домі, присвяченому діям американського уряду щодо боротьби з інфляцією президент США Джо Байден заявив, що пандемія та війна путіна проти України є головними причинами зростання цін на пальне та продовольство у світі. США та Європа шукають спосіб допомогти Україні вивести зерно на світовий ринок.

Тим часом росія у великих масштабах вивозить викрадене продовольство з тимчасово окупованих територій України та намагається реалізувати його.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram