Новини
17 Липня 2020
1 053

Авіакомпанії об’єднуються: American Airlines утворила альянс з JetBlue, щоб впоратися з наслідками пандемії

Відтепер вони зможуть продавати місця на літаки один одного

Авіакомпанія American Airlines (AA) оголосила про підписання угоди щодо стратегічного партнерства з американським лоукостером JetBlue, про це йдеться у повідомленні компанії.

Фактично буде створено альянс, який дозволить їм продавати місця на літаки один одного.

У результаті об’єднання послуг клієнти American Airlines отримають доступ приблизно до 130 напрямків, які обслуговує JetBlue.

“Для самої компанії це можливість збільшити присутність на внутрішньому ринку, зокрема наростити рейси з Нью-Йорка та Бостона, а також по всьому північно-східному регіону США”, – зазначили у компанії.

Що стосується клієнтів JetBlue, то для них будуть доступними понад 60 нових напрямків, що обслуговуються AA, враховуючи міжнародні. Авіакомпанії також надаватимуть взаємні пільги у рамках програм для лояльних клієнтів.

Зазначається, що компанії вже були у подібному альянсі до 2014 року. Наразі сторони вирішили вдатися до партнерства на фоні пандемії COVID-19, сподіваючись таким чином прискорити відновлення свого бізнесу внаслідок більшого охоплення напрямків пасажирських перевезень.

Нагадаємо, найбільша у світі авіакомпанія American Airlines оголосила про плани щодо залучення нового фінансування обсягом у $3,5 млрд з метою поліпшення ліквідності на фоні проблем, що викликані пандемією коронавірусу.

Раніше Investory News писали, що Jetblue потрапила до Топ-10 найбезпечніших бюджетних авіакомпаній світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram