Новини
22 Червня 2020
1 056

American Airlines планує залучити $3,5 мільярда для боротьби з кризою

Раніше Southwest Airlines і United Airlines, шукаючи фінансування, продали свої акції та конвертовані облігації

Найбільша у світі авіакомпанія American Airlines оголосила про плани щодо залучення нового фінансування обсягом у $3,5 млрд з метою поліпшення ліквідності на фоні проблем, що викликані пандемією коронавірусу, про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що American Airlines має намір провести закрите розміщення забезпечених боргових зобов’язань з переважним правом вимоги на $1,5 млрд і візьме кредит на $500 млн.

Крім того, компанія оголосила про гарантоване публічне розміщення звичайних акцій на $750 млн і конвертованих боргових зобов’язань з переважним правом вимоги також на $750 млн.

Як зазначає Комерсант, American Airlines не перша з американських авіакомпаній, які змушені шукати додаткове фінансування через глобальну кризу, що викликана пандемією. Так, ще у квітні Southwest Airlines продала 70 млн своїх акцій і конвертованих облігацій на $2 млрд. Трохи раніше United Airlines продала акції на $1 млрд. І, за даними Bloomberg, може запустити продаж облігацій на $5 млрд.

Нагадаємо, на початку травня акції авіаліній США знизилися до 9% після виходу Баффета з їх капіталу. Раніше Berkshire Hathaway продав частки у Delta Air Lines, Southwest Airlines, American Airlines і United Airlines. 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram