Новини
17 Травня 2019
779

Стоп ракета: Запуск 60 супутників Starlink відклали на тиждень

Причиною стала ретельна перевірка та вдосконалення підготовки запуску

На фото: ракета-носій Falcon 9/SpaceX

SpaceX знову відклала запуск своїх 60 міні-супутників для проекту Starlink. Про це стало відомо з твіту глави компанії SpaceX  Ілона Маска на власній стрінці у Twitter.

“Зупиняємося, щоб оновити супутникове програмне забезпечення і ще раз перевірити все заново. Як завжди хочемо робити все можливе, щоб максимізувати успіх місії. Наступна можливість запуску приблизно через тиждень”, – написав Ілон Маск.

Запуск ракети повинен був відбутися о 23:00 за часом східного узбережжя США ще 16 травня о 6:00 ранку (за київським часом). Але на місці старту, на мисі Канаверал у Флориді, спостерігалися погані погодні умови і сильний вітер. Тож старт перенесли на 17 травня.

Нагадаємо, що це перший запуск компанії SpaceX у власних комерційних цілях і третій політ першого ступеня ракети-носія Falcon 9 block 5 з серійним номером B1049.

Крім іншого, під час цього запуску буде встановлено рекорд маси корисного навантаження для цієї моделі ракети – 13,6 тис. кг.

На фото: супутник Starlink

Як і раніше планувалось під час запуску, приблизно через годину і дві хвилини після старту, супутники почнуть рухатися на свої місця на орбіті, розташованій на висоті 440 км над рівнем моря. Після того, як вони займуть свої місця – включаться прискорювачі, які піднімуть їх на рівень 550 км.

Через 8 хв. 17 сек. після старту компанія спробує м’яко посадити прискорювач ракети на автономну плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані в 621 км від місця запуску.

Як відомо, компанія Ілона Маска SpaceX оголосила про плани залучити капітал у розмірі $500 млн у рамках чергового раунду фінансування. Кошти будуть спрямовані на проект розвитку сервісу супутникового інтернету Starlink. За даними Dow Jones VentureSource, залучення фінансування на суму $500 млн збільшить акціонерний капітал SpaceX до $3 млрд.

Проект Starlink передбачає експлуатацію на початковому етапі понад 4 тис. супутників на низькій навколоземній орбіті. В подальшому SpaceX планує збільшити їх до 11 тис.

Експерти вважають, що компанії, для того, аби вивести на орбіту 11 тис. супутників, потрібно залучити понад $10 млрд капіталу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram