Новини
16 Квітня 2019
927

SpaceX знову планує залучити $500 млн

Кошти будуть спрямовані на розвиток сервісу супутникового інтернету Starlink

Компанія Ілона Маска SpaceX планує залучити капітал у розмірі $500 млн у рамках чергового раунду фінансування. Кошти будуть спрямовані на проект розвитку сервісу супутникового інтернету Starlink, повідомляє The Wall Street Journal.

Наприкінці минулого року SpaceX отримала від інвесторів фінансування на таку ж суму і була оцінена у $30,5 млрд.

У поточному раунді компанія розміщує акції по $204 за штуку, що на 10% вище ціни минулого раунду ($186).

За даними Dow Jones VentureSource, залучення фінансування на суму $500 млн збільшить акціонерний капітал SpaceX до $3 млрд.

Проект Starlink передбачає експлуатацію на початковому етапі понад 4 тис. супутників на низькій навколоземній орбіті. В подальшому SpaceX планує збільшити їх до 11 тис.

Як зазначає видання, у минулому році глава SpaceX Ілон Маск заявив, що реалізація проекту Starlink виявилася складнішою, ніж здавалося раніше.

Експерти вважають, що компанії, для того, аби вивести на орбіту 11 тис. супутників, потрібно залучити понад $10 млрд капіталу.

Нагадаємо, SpaceX здійснила перший комерційний рейс ракети Falcon Heavy із супутником Arabsat 6A для Саудівської Аравії. Falcon Heavy – найпотужніша з усіх існуючих у світі ракет. Вона може виводити в космос до 64 т корисного навантаження.

Як відомо, Amazon планує запустити на навколоземну орбіту більше 3000 супутників, щоб забезпечити доступ в інтернет майже для 95% населення всієї планети.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram