Новини
5 Квітня 2019
967

Amazon хоче створити власний супутниковий інтернет

Компанія планує запустити 3236 супутників

Американська компанія Amazon Джефа Безоса планує запустити на навколоземну орбіту більше 3000 супутників, щоб забезпечити доступ в інтернет майже для 95% населення всієї планети, повідомляє CNBC.

Представник компанії підтвердив інформацію про плани запустити супутники. Як розповіли в Amazon, проект отримав назву Project Kuiper. Для його реалізації Amazon також готова співпрацювати з іншими компаніями.

“Проект Kuiper – це нова ініціатива по запуску на малу орбіту Землі супутників, які будуть забезпечувати високошвидкісним інтернетом людей по всьому світу. Це масштабний проект, завдяки якому планується привести інтернет в будинки десятків мільйонів людей”, – йдеться в повідомленні компанії.

Фінансову частину проекту в компанії не уточнили. За даними видання, на розробку, запуск і експлуатацію супутників можуть знадобитися мільярди доларів. Дати запуску космічних апаратів також поки не названі.

У планах Amazon – запуск 3236 супутників. З них 784 будуть розташовуватися на висоті 690 км, 1296 на висоті 610 км, а 1156 – 630 км.

Раніше роботу над аналогічним проектом почав американський супутниковий оператор OneWeb, який заявив про плани запуску групи супутників, яка буде забезпечувати користувачів по всьому світу широкосмуговим доступом до інтернету. Частина супутників буде перебувати на висоті 800 км, решта – на висоті 950 км. У числі інвесторів OneWeb – японський Softbank, а також Airbus, Coca-Cola, Hughes, MDA, Virgin і інші.

Нагадаємо, на початку лютого Amazon заявила про інвестиції $0,5 млрд у створення безпілотного автомобіля.

Також, до кінця 2019 р. Amazon планує відкрити десятки продуктових магазинів в декількох великих містах США.  За результатами 2018 р. американський інтернет-гігант став найдорожчою публічною компанією у світі з ринковою капіталізацією у $797 млрд. У той же час Джеф Безос залишається найбагатшою людиною планети.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram